Despre uleiul de dovleac

Produsele noastre » Despre uleiul de dovleac

 

Din semintele de dovleac se obtine un ulei ale carui beneficii sunt bine cunoscute de mult timp de medicina traditionala.

 

Uleiul este obtinut prin presarea la rece a semintelor decojite, are culoare verde-brun inchis, gust placut aromat si este bogat in in vitamina E.

 

Semintele de dovleac sunt cunoscute ca remediu in afectiuni ale vezicii urinare si prostatei.

 

Ele ajuta la o mai buna functionare a rinichilor, au efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate si amelioreaza incontinenta urinara.

 

Uleiul de seminte de dovleac reface elasticitatea prostatei, fiind eficient in cresterea potentei la barbati.

 

Uleiul extras din semintele de dovleac este un puternic vermifug si detoxifiant natural, fiind utilizat in trecut pentru vindecarea multor boli infectioase, nervoase sau cu substrat hormonal.

 

Pentru hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala se consuma la fiecare masa salata verde sau salata de varza cruda, in combinatie cu ulei de dovleac. Seara, se iau 2 lingurite de ulei de dovleac cu putin suc de lamaie.

 

Uleiul de seminte de dovleac este bogat in vitamina E si contine anumite substante cu efect hormonal care favorizeaza procrearea. Pentru a combate sterilitatea la femei se introduce in alimentatie uleiul de dovleac, neprelucrat termic, in salate ori sosuri preparate la rece.

 

Este recomandat si in colita de putrefactie pentru care sunt numeroase retete bazate pe consumul uleiului de dovleac in salate de morcov crud ori in alte variante.